Du er her: Hovedsiden  >  Nyere historie  >  Nyere historie  >  21 (Etterkrigstid og sosialdemokratisk orden i Norge)   >  Portrett  >  Rolf Kirkvaag
   
  21. ETTERKRIGSTID OG SOSIALDEMOKRATISK ORDEN I NORGE
 
Arbeidsoppgaver
 
Test deg selv
 
Grafer
 
Portrett
 
Lydbok
 
Til læreren
 

Rolf Kirkvaag

Rolf Kirkvaag (1920–2003) var mannen som klarte å samle hele Norge rundt radioapparatene på 1950- og 1960-tallet. Det kan være vanskelig for oss å forstå i dag, men radioen samlet den gangen flere tilhørere enn noe tv-program kan ha seere i dag.

Populære program
Kirkvaag startet som sportskommentator, men gikk over i underholdningsavdelingen i NRK, der han stod for lørdagsunderholdningen i programmer som:

  • "Vi ringer, De svarer"
  • "Det spørs"
  • "20 spørsmål"

Han hadde direktesendinger fra fly og ballong, dykket i Oslofjorden og ledet spørreprogram. Han var en folkelig mann og utrolig populær. I 1956 var han med i en flyulykke, og folk var livredde for at han hadde omkommet.

Fjernsyn og Sjonkel Rolf
Rolf Kirkvaag var en nyskaper av radioprogram i Norge. Senere gikk han over i fjernsynet, og er mest kjent for barneprogrammene med Titten Tei, og var alle barns ”Sjonkel Rolf”. Hans sønn, Trond Kirkvaag, har gått i farens fotspor som en kjent og kjær fjernsyns-underholder.