Du er her: Hovedsiden  >  LÆRERRESSURSER  >  Web-verktøy   >  Prate-tenester (chat) og mikroblogging (Twitter)
  Generelle lærerressurser til hele verket ligger i menyen under, mens ressurser til kapitler ligger under ”Til læreren” i de ulike kapitlene.  
LÆRERRESSURSER
 
PORTAL SOM LYDBOK
 
 
 
 

Prate-tenester (chat) og mikroblogging (Twitter)

De aller fleste tenåringer er i dag enten på MSN, Facebook, Skype, Yahoo eller andre nettsider som gir mulighet for chat (direkte prat). Chatting kan stjele mye tid fra undervisningen, men kan også være et nyttig verktøy – det er for eksempel fullt mulig å diskutere redigeringer på Google Docs gjennom et chattevindu, og på den måten være enige om endringer.

Twitter er en mikrobloggingstjeneste, men gir også mulighet til å sende direktemeldinger til andre brukere. Tanken er at en legger ut et mikroblogginnlegg om noe en er opptatt av, og betegnelsen mikroblogg kommer av at en bare kan legge ut meldinger som er opp til 140 tegn, altså omtrent som en SMS. På Twitter må en registrere seg med en profil, og så legger en til andre brukere som en vil følge oppdateringene til. Brukt på den riktige måten kan Twitter være en rask måte å få tilbakemeldinger på når en har et konkret problem – noen i nettverket ditt vet kanskje hvordan du skal løse det. Videre er det nå en trend at politikere bruker Twitter som en måte å nå velgerne sine på, og det er verdt å merke seg at Barack Obama brukte Twitter aktivt i valgkampen – noe å tenke på for elever som driver med nyere historie?