Du er her: Hovedsiden  >  LÆRERRESSURSER  >  Web-verktøy   >  Tidslinjeverktøy
  Generelle lærerressurser til hele verket ligger i menyen under, mens ressurser til kapitler ligger under ”Til læreren” i de ulike kapitlene.  
LÆRERRESSURSER
 
PORTAL SOM LYDBOK
 
 
 
 

Tidslinjeverktøy

Tidslinjer er nyttige fordi de gir oversikt over større perioder, men de er aller mest nyttige når elevene lager dem selv, og dipity.com er en gratis tjeneste som lar elevene gjøre nettopp det. Dipity krever at elevene registrerer seg med et brukernavn og et passord. Ulempen med Dipity er at det foreløpig ikke er mulig å legge inn noe som skjedde før vår tidsregning, og nytten er dermed begrenset når det gjelder eldre historie. Likevel er det en pen og delikat løsning som lar elevene legge inn bilder, tekst (skrive oppgaven på Dipity og sende læreren en lenke?) og videosekvenser. Her er det lett å lage gode sammensatte tekster! Her er en lenke som forteller litt om hvordan en bruker Dipity.

Xtimeline er en annen tjeneste som tilbyr det samme. Denne siden lar en bruke årstall fra før vår tidsregning. Resultatet er ikke like pent å se på, men en kan gjøre det samme som i Dipity. Også her kreves brukernavn og passord.