Du er her: Hovedsiden  >  LÆRERRESSURSER  >  Web-verktøy   >  Veggavis – Glogster
  Generelle lærerressurser til hele verket ligger i menyen under, mens ressurser til kapitler ligger under ”Til læreren” i de ulike kapitlene.  
LÆRERRESSURSER
 
PORTAL SOM LYDBOK
 
 
 
 

Veggavis – Glogster

Glogster er en tjeneste som gir den gode gamle veggavisa nytt liv. På glogster.com/edu kan du som lærer registrere deg med en såkalt master-konto, og da kan du få brukernavn og passord til opp til 200 elever. Fordelen er at når elevene glemmer passordet sitt, har læreren det! Om dette ikke er ønskelig, kan elevene også sende en lenke. Når elevene så lager en glogster, får læreren automatisk tilgang til den og kan gi den karakter direkte på siden.

Hva kan elevene gjøre med glogster? De kan skrive, sette inn bilder, animasjoner (som de selv har laget på GoAnimate?), og de kan lenke til andre «glogger». Siden er lett å bruke, men for å kunne bruke norske bokstaver må en bruke fonten Arial. Slike sider er ypperlige når en skal lage oversikter over litt større emner, for eksempel læreplanmålet «vurdere ulike ideologiers betydning for mennesker, politiske bevegelser og statsutvikling på 1900-tallet».