Du er her: Hovedsiden  >  LÆRERRESSURSER  >  Web-verktøy   >  Lovlig musikk på Internett
  Generelle lærerressurser til hele verket ligger i menyen under, mens ressurser til kapitler ligger under ”Til læreren” i de ulike kapitlene.  
LÆRERRESSURSER
 
PORTAL SOM LYDBOK
 
 
 
 

Lovlig musikk på Internett

Det er ikke noe problem å finne musikk på Internett, men å finne lovlig musikk kan være noe helt annet. Det er verdt å vite at en del artister har brukerprofil på nettsamfunnet MySpace, og det er ganske vanlig at de legger ut musikk som en kan spille av fra nettsiden (streaming). Nedlasting er ikke mulig, men denne musikken er tilgjengelig og lovlig å bruke. MySpace krever brukernavn og passord, men er gratis og enkelt å bruke – når en først er inne på MySpace, kan en søke på artistnavn og komme til vedkommende artists profilside. Det kan være greit å skru av lyden på pc-en før en surfer mens en er prøvevakt, for en del artistsider begynner nemlig å spille musikk med en gang siden lastes.

YouTube kan en finne det utroligste, både musikkvideoer, nyhetsklipp, gamle taler («I Have a Dream», «Yes, We Can»), filmklipp fra spillefilmer og en hel mengde som er laget av brukerne av YouTube. Et tips er at en kontrollerer hvordan filmen ser ut når en får den opp på full skjerm – er den grøtete på din egen skjerm, er den garantert grøtete på storskjerm!

Til sist er det verdt å nevne Spotify. Spotify er også en avspillingstjeneste, men her kan en søke i et enormt bibliotek og stort sett finne det en vil av musikk. For å bruke Spotify gratis må en ha en invitasjon fra brukere, og slike invitasjoner er det ikke så lett å få tak i. Uten invitasjon må en betale kr 99,- per time, og det er kanskje verdt å vurdere det. Uansett får en et brukernavn og et passord, og så laster en ned et lite program som er en musikksøker og en musikkspiller i ett, og så er en i gang.